L'ESTIU DE L'ANGLÈS, Carme Riera





L'estiu de l'anglès, novel.la de Carme Riera publicada al 2006 es queda a mitges de tot. Intenta ser una novel.la victoriana de misteri a l'estil de Henry James però es queda en la insinuació. Té un bon començament i un bon plantejament, però es perd en un final absurd. Hagués estat un bon relat (la història no dóna per a més) però resulta allargat en excés. I queda massa buit com per ser una novel.la amb cap i peus.

I això que l'argument m'ha resultat atractiu, tot i que ens recorda a històries explicades moltes vegades. Una senyora decideix posar-se seriosament a aprendre anglès i contracta un curs per internet que la porta a ser l'única alumna d'una extranya professora en una casa de camp victoriana al bell mig del no-res a Anglaterra. Evidentment el que semblava un estiu d'estudi ben normal es converteix en un malson.

Fins aquí tot bé, i l'autora ens manté amb interès fins ben entrada la trama. El problema és que tot d'un plegat la història comença a donar tombs absurds i a presentar girs increíbles que li fan perdre tota credibilitat. Una llàstima.

No havia llegit res de la Carme Riera i em consta que és una autora amb una bona legió de seguidors i que moltes de les seves novel.les han estat premiades, però no m'han quedat gaires ganes de seguir llegint coses seves.

Comentarios

  1. És genial ¡ L'he llegida en dues hores , sense dencans.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

EL ÚLTIMO WEYNFELDT, Martin Suter

SANT JORDI 2023. UNES QUANTES RECOMANACIONS BEN VARIADES

Els millors de la dècada (La Vanguardia dixit)