SANT JORDI 2015: 20 recomanacions i novetats

Arriba Sant Jordi. I com sempre fem una llista amb una barreja de 20 recomanacions, novetats editorials i curiositats més o menys atractives que hem anat veient aquestes darreres setmanes a llibreries i webs.
ADVERTÈNCIA: Amants d'autoajudes Punsetianes, dels best sellers mediàtics, de les superacions personals made in Espinosa o fans de les receptes de cuina televisives: no trobareu gaire material aquí.
Feliç Sant Jordi a tothom! A llegir!













IRENE, Pierre Lemaitre (Alfaguara).
Despres dels extraordinaris Vestit de Núvia i Alex, aquest és el tercer llibre de gènere negre de Lemaitre publicat per aquí. En realitat és el primer volum de la sèrie del comisari Verhoeven i celebrem entusiasmats la seva publicació.










MÚSICA PARA FEOS, Lorenzo Silva (Destino)
Lorenzo Silva demostra de quan en quan que també hi ha vida lluny dels guardia civils Chamorro i Bevilacqua. En aquest llibre, ben allunyat del gènere negre, explica la historia de dues persones de mitjana edat que es troben i es retroben.



UN OTOÑO ROMANO, Javier Reverte (P&J)
Sembla que J. Reverte s'ha cansat de voltar pels indrets més recòndits del Planeta (i explicar-ho) i ara passeja per llocs més tranquils. Si a l'anterior llibre viatjava per Irlanda, aquí explica les seves vivències a Roma barrejades amb històries locals.










EL LECTOR DEL TREN DE LAS 6:27, J.P. Didierlaurent (Seix B.)
Una noveleta que és una agradable sorpresa, encara que les intencions siguin molt més engrescadores que els resultats. Un jove llegeix en veu alta fragments de llibres diversos en el tren i es va voltant dels personatges més curiosos.











COMO DE LA FAMILIA, Paolo Giordano (Salamandra)
Paolo Giordano té ara per ara un empat tècnic. De les dues novel.les que té la primera em va encantar i la segona em va deixar fred. Així que toca desempatar. Segons llegeixo, és la radiografia d'una familia moderna. Veurem.










NÚMERO CERO, Umberto Eco (Lumen)
Una nova novel.la d'Umberto Eco sempre és estimuladora. Un jove (alter ego de l'autor?) entra com a redactor en cap d'un diari fantasma que es veurà embolicat en intrigues vàries. Crítica ferotge dels mitjans de comunicación amb un Eco mes lleuger que d'habitual.










LA MUERTE DEL PADRE, Karl Ove Knausgard (Anagrama)
Primera part del projecte mastodòntic de Mi Lucha (6 volums). En aquest primer, s'enfronta a la mort del seu pare i a la seva infantesa. No deixo de llegir crítiques boníssimes que la qualifiquen com a molt densa pero que t'atrapa. Literatura heavy metal.










L'ASSASINAT DE M. THATCHER, Hillary Mantel (L'Altra)
La doble guanyadora del premi MAN Booker per la seva saga de l'època Tudoriana canvia de registre i presenta una sèrie de relats sobre la vida quotidiana pero plens d'ironia i mala llet. Una reencarnació de Roald Dahl? Veurem.










MERCADO DE INVIERNO, Philip Kerr (RBA)
Kerr és ben conegut i té la seva legió de seguidors gràcies a la sèrie del detectiu Bernie Gunther situat a l'alemanya nazi. Ara inicia una altra sèrie detectivesca ben curiosa: assasinats i corrupció futbolístics a la Premier anglesa. Bona pinta.










CREMEU BARCELONA!, Guillem Martí (Columna)
Recomanació a cegues. No en tinc cap referencia pero l'argument em sembla prou atractiu: a la Guerra Civil un conseller se les ha d'empescar per no obeir l' ordre els Nazis de arrasar Barcelona. Esperem que no caigui massa en el Best Seller.










EL CUC DE SEDA, Robert Galbraith (Salamandra)
Sorpresa! Robert Galbraith és el seudònim amb el que l'arxiconeguda J.K.Rowling s'ha endinsat en el  gènere de la novel.la detectivesca. Aquest és el segon volum del seu detectiu Cormoran Strike. No hi tenim grans esperances, però sí una gran curiositat.










HOMBRES BUENOS, A. Pérez-Reverte (Alfaguara)
No sé per què recomanem el nou llibre de A P-R si el darrer ens va semblar una broma de mal gust. Pero ja que és thriller històric relacionat amb els llibres, tema on l'autor es mou com a peix a l'aigua... En fí. Darrera oportunitat.










LES INCERTESES, Jaume Cabré (Proa)
L'únic llibre de no ficció de la llista. Mentre no surt l'esperadíssima nova novel.la de Cabré, l'autor ens entreté amb petits assajos sobre la creació literaria, com ja va fer amb La materia de l'esperit. Res de nou però Cabré és sempre un plaer pel lector.










UN FILO DE LUZ, Andrea Camilleri (Salamandra)
Com no, no podía faltar el nou Camilleri anual i el seu comisari Montalbano a la cita de recomanacions. La sèrie està cada vegada menys centrada en el crim i més dedicada a l'estudi de personatges i situacions, cosa que celebrem.










LA ÚLTIMA PALABRA, Hanif Kureishi (Anagrama)
L'última novel.la de l'escriptor  angloindi tracta del procés creatiu enfrontant una vella gloria i un escriptor novell a l'hora de fer la biografia del primer, tot ben barrejat amb problemas familiars i de parella.










EL MURCIÉLAGO, Jo Nesbo (RBA)
L'editorial RBA va començar la casa per la teulada i el primer llibre de la sèrie del detectiu Harry Hole que va publicar, el Petirrojo, era el número 3 cronològicament. Ara, aprofitant l'immens (i merescut) èxit de Nesbo, publica la gènesi del personatge.











UN DINAR UN DIA QUALSEVOL, Ferran Torrent (Columna)
Fa temps que no llegeixo res de Ferran Torrent i això que m'agradava força com escriu. Així que aprofitant que té novetat, la hi incloc. En aquest cas fa un retrat de la fauna política i immobiliària valenciana i les sevs corrupcions.










AVENIDA DE LA LUZ, Maria Zaragoza (Minotauro)
No tinc ni idea de si aquesta escriptora es bona, o de si el llibre és interessant o molt dolent, però m'ha fet gràcia que munti una intriga a l'Avinguda de la Llum, un passatge soterrani de Barcelona que va tancar als anys 80 i que ara és una macroperfumeria.










STONER, John Williams (Ed. 62)
No és novetat, pero no em puc estar de recomanar (un altre cop) el llibre que va guanyar el premi Invisible al millor llibre del 2014. La magnífica historia del profesor Stoner i el seu ritme pausat pero perfecte es mereix una llegida.











THE BURIED GIANT, Kazuo Ishiguro (Faber & Faber)
I, per últim, una recomanació només per a fans que no poden esperar. S'ha publicat en anglès la darrera novel.la de Ishiguro 10 anys despres de Nunca me abandones. Com que l'espera ha estat molt llarga i com no hi ha data de publicació de la traducció, més d'un hi voldrà fer un cop d'ull.

Comentarios

Entradas populares de este blog

EL ÚLTIMO WEYNFELDT, Martin Suter

SANT JORDI 2024. RECOMANACIONS PER A TOTHOM I TOTS ELS (BONS) GUSTOS.

SANT JORDI 2023. UNES QUANTES RECOMANACIONS BEN VARIADES