Els avantatges de ser un amant dels llibres



Aquest article ha aparegut al Huffington Post edició Estas Units a l'apartat llibres. Crec que comparteixo 13 o 14 punts dels 15 que proposa com a avantatges de ser un Booklover o amant dels llibres:

1 - Mai t'avorreixes: Transport públic? Agafa un llibre. Sala d'espera del metge?  Agafa un llibre. Els teus amics t'ignoren perque "mai surts" o "sempre estàs ocupat llegint"? Ho has endevinat:  Agafa un llibre.

2 - Tens un sistema de filtratge de possibles cites. Pot ser un desavantatge també: un "jo no llegeixo" pot acabar amb la relació encara que tot el demés funcioni bé.

3 - Mentre tots els altres viuen una sola vida i possiblement avorrida, tu pots arribar a experimentar-ne centenars, i explorar la consciència de centenars de persones. És com la telepatia però millor.

4 - Pots aprendre mentre fas exercici. Per exemple, aguantar 1Q84 mentre llegeixes al llit et posarà un braç ben fornit.

5 - Pots parlar de la majoria de les pel.lícules dels grans estudis abans fins i tot de que s'estrenin.

6 - Tens la frase perfecta per a cada situació. Com ara per exemple: "Els llibres són una màgia portàtil única". Stephen King, On writing.

7 - De la mateixa manera, sempre tens la paraula perfecta per descriure qualsevol situació. El teu vocabulari és estelar.

8 - Ets la persona del món més fàcil per fer regals.

9 - Las diferentes perspectives dels personatges dels llibres són bàsicament una teràpia gratuita: t'ofereixen bons consells.

10 - Sense Internet o TV per mal temps? No passa res: Igualment havies planejat una nit de lectura...

11 - Els millors lectors són els millors escriptors.

12 - Estàs en posessió d'una inacabable riquesa de temes de conversa.

13 - No t'has de preocupar per tenir decoració elegant o moderna a la teva casa. La teva col.lecció de llibres se'n fa càrrec.

14 - Segons recents estudis, llegir millora les connexions del teu cervell. És la prova científica de que llegir et fa més llest.

15 - Pots viatjar als recons més llunyans del món, passat i present. Pots ser testimoni d'un segle a l'Imperi romà o estar present en les relacions dels ciutadans de l'Anglaterra victoriana.

Comentarios

Entradas populares de este blog

EL ÚLTIMO WEYNFELDT, Martin Suter

SANT JORDI 2024. RECOMANACIONS PER A TOTHOM I TOTS ELS (BONS) GUSTOS.

SANT JORDI 2023. UNES QUANTES RECOMANACIONS BEN VARIADES