El Booker Prize 2009

El passat 6 d'octubre es va fallar el Premi Booker del 2009, que va recaure en el llibre WOLF HALL, de l'escriptora Hillary Mantel. Segons diuen les notes de premsa, la novel.la se centra en la figura de Thomas Cromwell, primer ministre de Enric VIII (No confondre amb Oliver Cromwell, que la va liar un segle després)
El premi Booker, que celebra aquest any el seu 40è aniversari, premia cada any a un escriptor de llengua anglesa de Regne unit, Irlanda o dels països de la Commonwealth. La gràcia d'aquest premi és que, a diferència d'altres de més "nivell", resulta bastant proper als gustos dels lectors, ja que el jurat està integrat per llibreters, editors i bibliotecaris. En edicions anteriors han estat premiats escriptors tant coneguts com JM Coetzee, Salman Rushdie, Ian McEwan, Kazuo Ishiguro, Margaret Atwood o William Golding; o llibres molt populars, com Vida de Pi, La llista de Schindler ó El Déu de les petites coses.
A Catalunya aquest premi té el seu germà bessó, el Premi Llibreter, que és convocat cada any pel Gremi de llibreters però, a diferència del Booker, aquest premi és obert a totes les llengües i nacionalitats. Alguns dels guardonats han estat Javier Cercas (Soldados de Salamina), Charles Baxter (El festí del Amor), JM Coetzee (L'edat de ferro) o Enrique de Heriz (Mentira), grans llibres tots ells.
A veure que tal el WOLF HALL aquest. Seguirem informant...

Comentarios

Entradas populares de este blog

EL ÚLTIMO WEYNFELDT, Martin Suter

SANT JORDI 2024. RECOMANACIONS PER A TOTHOM I TOTS ELS (BONS) GUSTOS.

SANT JORDI 2023. UNES QUANTES RECOMANACIONS BEN VARIADES