Sant Jordi 2011. Els més venuts

Com cada any (bé, de fet només des de fa un any) aquí van les llistes dels llibres més venuts el dia de Sant Jordi segons els llibreters catalans.




Ficció català
-“Si tu em dius vine ho deixo tot...però digue'm vine”, Albert Espinosa
-“L'home de la maleta”, Ramon Solsona
-“L'Arqueòleg”, Martí Gironell
-”La terra de les coves pintades”, Jean Marie Auel
-“Mar de foc”, de Chufo Llorens

Ficció castellà
-“Si tú me dices ven lo dejo todo.. pero dime ven”, Albert Espinosa
-“Los enamoramientos”, Javier Marías
-“El ángel perdido”, Javier Sierra
-“Mar de fuego”, Chufo Lloréns
-“La caída de los gigantes”, Ken Follett

No ficció català
-“Indigneu-vos!”, Stéphane Hessel
-“Excuses per no pensar”, Eduard Punset
-“Córrer o morir”, Kilian Jornet
-“La República Islàmica de Catalunya”, Pilar Rahola
-”La Bíblia catalana”, diversos autors

No ficció castellà
-“Indignáos”, Stéphane Hessel
-“El método Dukan ilustrado”, Pierre Dukan
-“Excusas para no pensar”, Eduard Punset
-“Saber cocinar” (Espasa), Sergio Fernández/Mariló Montero
-“Ganar en la bolsa es posible”, Josef Arjam

Albert Espinosa ha esdevingut el gran guanyador absolut, tant en castellà com en català. El campió. Perfecte. He de llegir-lo, ho sé, però de sortida em fa molta ràbia el Sr. Espinosa i tot el que fa. Pero molta! Prometo llegir el llibre i fer una crítica com cal. Si puc.

Tinc bones referències del llibre del Ramon Solsona, premi Sant Jordi 2011, i tinc ganes de llegir-lo. M'alegro que hagi estat un dels més venuts, així com m'alegro també per Julian Marías, un escriptor molt sòlid de llarga trajectòria.

Es veia venir que el llibre de Auel, el sisè de la celebrada saga de Els fills de la terra (Els caçadors de mamuts, etc...), seria entre els primers. Es una sèrie amb molts fans i feia 10 anys que no sortia cap volum nou. Vaig llegir el primer fa temps, quan va sortir, i no estava malament.

Javier Sierra i Chufo Llorens són els best sellers de la temporada, encara que amb diferències. El primer és un trampós total de la pitjor escola Dan Brown (arqueòlegs intrèpids, misteris mil.lenaris, localitzacions diverses i exòtiques, etc.) mentre que Chufo Llorens acaba de treure un nou llibre després del seu supervendes de 2008 "Te daré la tierra", ambientat igualment a la Barcelona medieval. I Follett, tot i que ja fa gairebé un any que el seu llibre és a les llibreries, és un clàssic que encara té força recorregut.

En quan a no ficció, el campió tant en català com en castellà ha estat l'opuscle "indignaos", de l'escriptor de 93 anys Stephane Hessel; un panflet de no més de 40 planes (amb lletra grossa) benintencionat que suposo que ha recollit clients gràcies a la crisi i la indignació general. I el seu preu de 5€, clar. I em sorprèn com Eduard Punset continua timant a la gent a l'engròs. (Confeso que jo vaig picar i vaig comprar el primer llibre, "Viaje a la felicidad", el que va iniciar la Febre Punset i que era una col.lecció d'obvietats, foteses i llocs comuns)

Comentarios

  1. Pos estalviar-te llegir l'Espinosa, són tots iguals. Pots veure Polseres Vermelles un capítol i ja ho tens fet. A mi m'agradava al començament, però també li he agafat ràbia, per pesat i per repetitiu. Té un punt positiu que està bé, però el naïfisme (o com s'escrigui) em pot... ja et deixo jo algun si tens moltíssim interès, no li donguem més diners...

    ResponderEliminar
  2. Uf,no puedo con Espinosa...qué latoso. Un poco decepcionada por el hecho que sea el más vendido. Pero me lo tomo como lo de los Premios Oscar. Los ganadores no siempre son los mejores (es una opinión personal). De Javier Sierra leí ¿La última cena? y lo liberé nada más terminarlo. No he repetido con él ni creo que lo haga en un futuro.

    ResponderEliminar
  3. Perfecte, era la idea, no em volia gastar pasta. Si me'l passes, ja servirà per evaluar amb fonaments.
    Maria: eso confirma mis sospechas.

    ResponderEliminar
  4. Hola, buscant el més venuts he anat a parar al teu blog al que prometo fer-hi una passejada.
    Pel que fa Espinosa, el passat St. Jordi em van regalar "Què haguéssim estat tu i jo, si no fóssim tu i jo" i molt decepcionada així que de moment cap intenció de repetir. Vaig veure aquesta setmana a TV3 la película "Herois" i més del mateix.

    Això si, la saga de l'Ós Cavernari de la Auel molt recomanable (sobretot els 3 primers). El problema, a cada llibre augmenta el número de pàgines entre 100 i 200 i això no és res més que moltes i moltes pàgines de llargues descripcions que acaben fent els llibres molt pessats. Jo tinc a la tauleta de nit el, ara ja penúltim, des de fa 2 anys.

    Salut!

    Cargol treu banya.

    ResponderEliminar
  5. Carai, cada vegada em queden menys ganes de llegír-lo. Un parell de comentaris més com aquests i el ferm propòsit quedarà en això, en propòsit...
    Ja he comentat que a mi el primer de la saga de Auel em va agradar força, pero em va fer certa mandra seguir amb els altres, més que res perque com dius es veia venir que seria una feina titànica.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

EL ÚLTIMO WEYNFELDT, Martin Suter

SANT JORDI 2023. UNES QUANTES RECOMANACIONS BEN VARIADES

Els millors de la dècada (La Vanguardia dixit)