Els avantatges de ser un amant dels llibres



Aquest article ha aparegut al Huffington Post edició Estas Units a l'apartat llibres. Crec que comparteixo 13 o 14 punts dels 15 que proposa com a avantatges de ser un Booklover o amant dels llibres:

1 - Mai t'avorreixes: Transport públic? Agafa un llibre. Sala d'espera del metge?  Agafa un llibre. Els teus amics t'ignoren perque "mai surts" o "sempre estàs ocupat llegint"? Ho has endevinat:  Agafa un llibre.

2 - Tens un sistema de filtratge de possibles cites. Pot ser un desavantatge també: un "jo no llegeixo" pot acabar amb la relació encara que tot el demés funcioni bé.

3 - Mentre tots els altres viuen una sola vida i possiblement avorrida, tu pots arribar a experimentar-ne centenars, i explorar la consciència de centenars de persones. És com la telepatia però millor.

4 - Pots aprendre mentre fas exercici. Per exemple, aguantar 1Q84 mentre llegeixes al llit et posarà un braç ben fornit.

5 - Pots parlar de la majoria de les pel.lícules dels grans estudis abans fins i tot de que s'estrenin.

6 - Tens la frase perfecta per a cada situació. Com ara per exemple: "Els llibres són una màgia portàtil única". Stephen King, On writing.

7 - De la mateixa manera, sempre tens la paraula perfecta per descriure qualsevol situació. El teu vocabulari és estelar.

8 - Ets la persona del món més fàcil per fer regals.

9 - Las diferentes perspectives dels personatges dels llibres són bàsicament una teràpia gratuita: t'ofereixen bons consells.

10 - Sense Internet o TV per mal temps? No passa res: Igualment havies planejat una nit de lectura...

11 - Els millors lectors són els millors escriptors.

12 - Estàs en posessió d'una inacabable riquesa de temes de conversa.

13 - No t'has de preocupar per tenir decoració elegant o moderna a la teva casa. La teva col.lecció de llibres se'n fa càrrec.

14 - Segons recents estudis, llegir millora les connexions del teu cervell. És la prova científica de que llegir et fa més llest.

15 - Pots viatjar als recons més llunyans del món, passat i present. Pots ser testimoni d'un segle a l'Imperi romà o estar present en les relacions dels ciutadans de l'Anglaterra victoriana.

Comentarios

Entradas populares de este blog

EL ÚLTIMO WEYNFELDT, Martin Suter

SANT JORDI 2023. UNES QUANTES RECOMANACIONS BEN VARIADES

Els millors de la dècada (La Vanguardia dixit)