SANT JORDI 2014. 14 recomanacions (o no) i novetats

Com cada any (enguany una pel tard, ho sé), us deixo una llista de novetats, llibres que m'interessen, recomanacions (poques), desconeguts atractius... una mica de tot. I com cada any defugim best sellers, mediàtics i llistes oficials, que aquests els podeu trobar a tot arreu.
FELIÇ SANT JORDI!!!!:

1 - Peste & cólera, Patrick Deville
Aquest llibre s'ha endut tots els premis de l'any a França, inclòs el "Prix des prix" que s'entrega per segona ocasió i que l'any passat es va endur el magnífic Limonov. Explica les peripècies del científic Alexandre Yertsin, des de que arriba a Paris a finals del S.XIX per ajudar a Pasteur fins tots els seus viatges al voltant del món. L'he començat i té molt bona pinta.
2 - Una verdad delicada, John le Carré
Si el mestre de les novel.les d'espies treu un llibre, aquest ha de constar a qualsevol llista de recomanacions. En aquesta ocasió ens transporta a Gibraltar on s'organitza una operació contraterrorista per intentar atrapar un traficant d'armes yihadista.



3 - Canta Irlanda, Javier Reverte
EL meu amic Javier Reverte ens presenta el seu nou llibre de viatges; aquest cop es dedica a recórrer la illa d'Irlanda. Com sempre, la fòrmula és la mateixa: barrejar les impressions que té com a viatger amb les peripècies que hi van viatjar al passat.

4 - Heridas abiertas, Gillian Flynn
L'any passat, Gillian Flynn va protagonitzar la sorpresa de la temporada amb el llibre Perduda, una bona història de misteri que tot i tenir estones menors, era força rodona. Un any després, torna amb Heridas Abiertas: una periodista que surt del psiquiàtric torna al seu poble de la infància per cobrir una sèrie de crims.
5 - Kassel no invita a la lógica, E. Vila-Matas
Nou llibre del barceloní Vila-Matas i nou tour de force: a Vila-Matas l'odies o n'ets fan, sense terme mig. I dins les seves novel.les igual: n'hi ha d'odioses i n'hi ha de magistrals. En aquesta, un escriptor rep una misteriosa trucada que li explica el secret de l'univers. No fa mala pinta. Veurem.
6 - Juego de espejos - Andrea Camilleri
Nou cas del Comisari Montalbano, cada vegada més cansat i rondinaire. S'haurà de fer càrrec d'uns atemptats misteriosos i d'una veína espectacular. Una festa, com sempre.


7 - El francotirador paciente - A. Pérez-Reverte
Nova novel.la de l'escritor murcià després de la irregular El tango de la guardia vieja. Encara que darrerament no tenen la brillantor de les seves promeres obres, sempre val la pena fer-hi una ullada: una especialista en art urbà és encarregada de trobar un graffitero.

8 - El problema Spinoza, Irvin D. Yalom
M'han parlat meravelles del darrer llibre de Yalom, El día en que Niestzche lloró. Aquí, l'autor barreja la vida del filòsof i d'un assasí de masses. Caurà segur. En tinc ganes.

9 - Si Beethoven pogués escoltar-me, R. Gener
D'acord. He dit que aquí no hi anaven mediàtics, però és que m'agrada com s'explica Ramon Gener al seu prograna Òpera en texans i aquest és per un estil. Un recorregut per la música sota la visió d'aquest baríton reconvertit a divulgador.

10 - El caso Collini, F. von Schirach
La primera novel.la d'aquest jutge/escriptor després dels seus dos magnífics llibres de relats sobre processos judicials. Una història criminal li serveix per denunciar l'estat de la justícia a Alemanya.

11 - Canadá, Richard Ford.
Això és el que es diu "un novelón". Ford fa anys que va darrera d'escriure "la gran novel.la americana" i per les poques planes que he llegit no hi va desencaminat en aquesta ocasió. Un incident familiar marcarà la vida d'un adolescent que haurà d'emigrar de la seva ciutat.

12 - Alabanza. Alberto Olmos
No tinc cap notícia d'aquest llibre, però totes les referències són bones i és en totes les llistes de recomanacions de les llibreries serioses. I m'ha cridat. Una història d'amor entre un escriptor i la seva parella fa de fil conductor a una anàlisi de la literatura. Veurem...

13 - Cómo funciona la música, David Byrne
He tingut aquest llibre a les mans vàries vegades i us asseguro que resulta molt atractiu. Byrne, ex-líder del grup Talking Heads, fa un assaig que barreja la història de la música, la tecnologia musical i les seves pròpies vivències.

14 - Za Za, emperador de Ibiza, Ray Loriga
Al tanto, aquesta és una recomanació arriscada: Loriga no és un escriptor per a tots els públics. Te un típus de literatura directa i ràpida que no deixa indiferent, ja sigui per bo o per dolent. Com sempre, acció, tipus caiguts en desgràcia, drogues...

Comentarios

Entradas populares de este blog

EL ÚLTIMO WEYNFELDT, Martin Suter

SANT JORDI 2024. RECOMANACIONS PER A TOTHOM I TOTS ELS (BONS) GUSTOS.

SANT JORDI 2023. UNES QUANTES RECOMANACIONS BEN VARIADES