SANT JORDI 2019. 38 RECOMANACIONS PER A TOTS EL GUSTOS

Ja tornem a tenir la Diada de Sant Jordi a tocar! I com cada any ens complau reunir una sèrie de recomanacions i suggerències de novetats que ens semblen interessants i atractives... i que ens venen molt de gust. Esperem que us siguin d'utilitat.



LLIBRES DE PER AQUÍ:


 - PERMAGEL  - Eva Baltasar
És el Premi Llibreter de 2018 i un llibre que té molt bones críriques i que em té encuriosit
 - EL PAÍS DELS CECS – Víctor Garcia Tur
Fa bona pinta aquest volum de relats, i si, com diu la nota de premsa, son contes que recullen la tradició de Borges o dels clàssics de la Ciencia Ficció, doncs millor que millor.
 - DIGUES UN DESIG – Jordi Cabré
És el premi Sant Jordi de 2018. Un escriptor descobreix que el llibre més venut de la Diada és la seva autobiografia. Però ell no l'ha escrit. Bona pinta.
 - TOT EL BÉ I TOT EL MAL – Care Santos
Care Santos va ser l'autora top del Sant Jordi passat amb l'anterior llibre "Media Vida" del que me n'han parlat molt bé. Aquesta és la seva nova novel·la.
 - CARA DE PAN – Sara Mesa
Una bonica història molt ben escrita que m'ha agradat molt més que l'altre llibre de l'autora que vaig llegir, "Cicatriz".
 - LOS ASQUEROSOS – Santiago Lorenzo
La trama, si més no, es curiosa: un tipus que agredeix un policia fuig i viu aïllat en una cabana. Amb força sentit de l'humor.
 - ESTA BRUMA INSENSATA – Enrique Vila-Matas
Llegir Vila-Matas és sempre un tour-de-force pel lector que, si s'en surt, té una agradable sensació de victòria. Al menys a mí em passa. 
 - FORMAS DE ESTAR LEJOS  – Edurne Portela
Em va agradar molt la primera novel·la de Portela, una història familiar al País Basc dels anys 80 des del punt de vista d'una nena, així que recomano el seu nou llibre.


LLIBRES ESTRANGERS:


 - NADA – Janie Teller
Tota una sorpresa. Una novel·leta que explora la maldat humana i dels medis de comunicació a la manera de "El señor de las moscas" pero actualitzat.
 - LA ÚNICA HISTORIA – Julian Barnes
Un dels meus autors favorits té un nou llibre de ficció. Gran notícia. Segons la nota de premsa, una novel·la que indaga en el plaer i el dolor del desig i en les ferides de les relacions que deixem enrere.
 - BITNA BAJO EL CIELO DE SEUL– JMG Le Clezió
Em vaig endur una bona alegria quan vaig veure a la llibreria aquesta nova novel·la d'un dels meus autors preferits. Aquesta és la història d'una noia que arriba a la gran ciutat i sobreviu a casa d'un llibrer.
 - UNA ODISEA – Daniel Mendelsohn
M'ha picat la curiositat l'argument: un iaio, professor de matemàtiques jubilat, s'embarca en un viatge amb el seu fill, un amant dels clàssics.
 - MILKMAN – Anna Burns
És el Man Booker Prize de 2018, tota una garantia sempre. Segons llegeixo, una història d'iniciació d'uns joves germans amb importants conseqüències.
 - EL ARCHIPIÉLAGO DEL PERRO – Philippe Claudel
Tot i no ser un Claudel dels grans, és áltament recomanable. Com (quasi) sempre, explora la maldat en el ésser humà.
 - GOLPÉATE EL CORAZÓN -  Amélie Nothomb
Nothomb és com Woody Allen: Un llibre(t) per any. I Com Woody, de quan en quan l'encerta.
 - 14 DE JULIO – Eric Vuillard
Després de guanyar el Premi Goncourt, Vuillard continúa amb el gènere que se li dóna millor, la ficció històrica. En aquest cas, obviament, amb els fets de la Revolució Francesa. 
 - MI AÑO DE DESCANSO Y RELAJACIÓN – Ottessa Mosfegh
L' anterior llibre d' aquesta autora "Mi nombre era Eileen" em va sorprendre molt gratament. Tinc curiositat amb aquest, a veure que tal.
 - SEROTONINA – Michel Houellebecq
Houellebecq és, segurament, l'autor més popular de França i els seus llibres tot un fenòmen editorial sempre navegant entre la polèmica i l' èxit. A veure què tal està aquest nou llibre.
 - LA RETORNADA – Donatella di Pierantonio
Un d'aquests llibres en els que no passa gaire cosa pero que està molt ben escrit i que flueix molt agradablement. La història d'una nena adoptada que és retornada a la seva família original.
 - LOS COLORES DEL INCENDIO – Pierre Lemaitre
Lemaitre aparca el gènere negre que tants dèxits li ha donat per reprendre la història de la família Pericourt. Continuiació de l'exitosa "Nos vemos ahí arriba"
 - LA BIBLIOTECA EN LLAMAS – Susan Orlean
A partir de l'incendi d'una biblioteca, l'autora munta una trama de misteri que serveix d'homenatge a la lectura. M'ha cridat l'atenció, pot estar bé.
 - LESS - Andrew Sean Greer
El llibre guanyador del Pulitzer de ficció de 2018 es un llibre en to de comèdia, cosa que no és gaire habitual. Un noi s'embarca en un viatge per tal d'impedir la boda del seu ex. Pot estar curiós.


UNA MICA DE NOVEL·LA NEGRA QUE NO FALTI


 - DESPUÉS DE LA CAÍDA – Dennis Lehane
Dennis Lehane en la seva màxima expressió. Com d'habitual, una trama ben sòlida, i uns girs de guió que no t'esperes. Molt divertida
 - EL ÚLTIMO BARCO – Domingo Villar
La tercera entrega de l'exitós detectiu gallec Caldas és un llibre de 800 pàgines que, segons diuen, es dels que no potst tancar-los un cop començat. Li tinc moltes ganes.
 - ELIZABETH – Paolo Sortino
Esgarrifós llibre de ficció periodística, molt de moda actualment, sobre el segrest d'una nena per part del seu pare.
 - ¿SABES QUIÉN ES? - Karin Slaugther
El domestic noir americà de la temporada. Una noia i la seva mare reben l'atac d'un assasi en massa en un restaurant. Pero no tot és com sembla, obviament.
 - COMPLOT EN ESTAMBUL – Charles Cumming
La segona entrega de l'espia anglès Thomas Kell molt a la manera del mestre Le Carré. Si us agrada l'estil, és un relat d'espies canònic.
 - EL VISITANTE – Stephen King
El tiet Stephen ja fa temps que li ha agafat gust a fer llibres més aviat de misteri que no pas de terror, tot i que sempre hi ha el toc sobrenatural. Aquest últim és molt bon exemple.  dels totxos que es llegeixen sense parar.
 - LA RED PÚRPURA – Carmen Mola
Em vaig quedar amb les ganes de llegir l'anterior de Carmen Mola, "La novia gitana", el fenòmen editorial de l'any passat. Doncs ja tenim aquí el següent llibre d'aquesta misteriosa autora.
 - CARVALHO, PROBLEMAS DE IDENTIDAD – Carlos Zanón
Zanón ha estat l'escollir per ressucitar el mític detectiu Pepe Carvalho de Vázquez Montalbán en una nova aventura situada en els temps actuals. Curiós, si més no.
 - EL CARRUSEL DE LAS CONFUSIONES  – Andrea Camilleri
És el volum número 28 de la sèrie Montalbano. Hauria d'estar cansat? Doncs no, els segueixo disfrutant com el primer. Bé, tant potser no, pero els continuo llegint i en segueixen agradant.
 - CABALLOS LENTOS – Mick Herron
La faixa d'aquest llibre diu que estem davant de la renovació de la novel·la d'espies. I no li falta raó. Una molt bonatrama entre dos departaments aparentment amics dels serveis secrets britànics.


I UNA MICA D'ASSAIG, QUE NO VE MAI MALAMENT


 - BANGKOK – Lawrence Osborne
Després de l'èxit del seu magnífic primer llibre editat a Espanya, l'editorial ha decidir publicar aquest. Un escriptor de viatges que es dedica més al quotidià que a la descripció. L'hi tinc ganes.
- CONFINES – Javier Reverte
El viatger més inefable de la literatura espanyola se'n va a donar una volta per les illes àrtiques i per l'Antàrtida. 
- FUGAS – James Rhodes
Ho reconec. Tenia molts prejudicis amb Mr. Rhodes, per mediàtic i per Blackie books que se'm van passar del tot llegint el seu magnífic primer llibre "Instrumental". Aquest es el segon. Els prejudicis no són bons.
 - VIAJE AL MANICOMIO – Kate Millett
Segons la nota de premsa, una impactant història personal de l'activista feminista Kate Miller en la seva lluita després de ser diagnosticada com a  maníaco-depresiva. En parlen molt bé.
 - GRAVEDAD – Marcus Chown
Un dels divulgadors científics del moment fa un repàs de les preguntes claus de la física, el temps i  l'univers a través de la força de la gravetat. Els Blackie Books de ciència acostumen a estar molt bé.
 - TRAS LOS PASOS DE LIVINGSTONE – Xavier Moret
Moret, un dels millors escriptors de literatura de viatges, dóna un tomb pels països de l'Àfrica oriental.

BONA DIADA I BONES LECTURES PER A TOTHOM!

Comentarios

Entradas populares de este blog

EL ÚLTIMO WEYNFELDT, Martin Suter

SANT JORDI 2024. RECOMANACIONS PER A TOTHOM I TOTS ELS (BONS) GUSTOS.

SANT JORDI 2023. UNES QUANTES RECOMANACIONS BEN VARIADES