jueves, 20 de enero de 2011

BCNegra 2011, ja la tenim aquí


El proper dilluns 31 de gener obre les portes una nova edició, la sisena ja, del festival literari BCNegra. Així, i durant una setmana sencera, diferents actes relacionats amb la novel.la negra tindran lloc en diversos espais de Barcelona. I es que el que va començar essent una petita iniciativa de la llibreria de la Barceloneta Negra i Criminal, ha acabat esdevenint una gran cita anual amb tota mena d'actes relacionats amb aquest gènere.

Per començar, el premi Carvalho d'aquest any recau en l'autor barceloní Andreu Martín, i jo que me'n alegro. És la primera vegada que no es premia un autor estranger, després de fer-ho amb P.D. James, Michael Connely i Ian Rankin. Martin és autor, per exemple, de la celebrada sèrie de novel.les juvenils protagonitzada pel detectiu Flànagan o de novel.les per a adults, més o menys de gènere negre, com Deixeu-me en pau, Pròtesi, Si és no és o Barcelona Connection

Com és habitual, diversos espais de la ciutat acolliràn actes del festival. A la Capella de l'antic Hospital de Sant Pau es faràn les conferències i els debats. A la Filmoteca es projectarà un cicle de pelis de Pepe Carvalho. Al palau de la Virreina es muntaran les taules rodones, i al Saló de Cent de l'Ajuntament, el lliurament del premi Carvalho d'enguany.

Com a convidats, aquest any passaràn pel festival l'escriptora sueca Mari Jungsted, el jutge Baltasar Garzón, el gran Lorenzo Silva, Alicia Gimenez-Barlett o Dani el Rojo, autor de confesiones de un gangster, entre d'altres

A la capella de l'hospital hi haurà un punt d'intercanvi de llibres: tu en portes un i te n'enduus un altre

I un tema que em fa especial il.lusió: L'homenatge a en Joaquim Carbó, autor de novel.les mítiques devorades de petitet, com La casa sota la sorra, la colla dels deu, l'home de Munic o en Felip Marlot. Es farà a la Biblioteca Jaume Fuster.

Per a més informació, horaris, actes i demés, aneu a la pàgina web de l'event:
http://www.bcn.cat/cultura/bcnegra/2011/programa/p31.html

2 comentarios:

  1. Ostres! La Colla dels Déu! M'acabes de treure una teranyina del cervell! Com m'agradava!

    ResponderEliminar