BCNegra 2011, ja la tenim aquí


El proper dilluns 31 de gener obre les portes una nova edició, la sisena ja, del festival literari BCNegra. Així, i durant una setmana sencera, diferents actes relacionats amb la novel.la negra tindran lloc en diversos espais de Barcelona. I es que el que va començar essent una petita iniciativa de la llibreria de la Barceloneta Negra i Criminal, ha acabat esdevenint una gran cita anual amb tota mena d'actes relacionats amb aquest gènere.

Per començar, el premi Carvalho d'aquest any recau en l'autor barceloní Andreu Martín, i jo que me'n alegro. És la primera vegada que no es premia un autor estranger, després de fer-ho amb P.D. James, Michael Connely i Ian Rankin. Martin és autor, per exemple, de la celebrada sèrie de novel.les juvenils protagonitzada pel detectiu Flànagan o de novel.les per a adults, més o menys de gènere negre, com Deixeu-me en pau, Pròtesi, Si és no és o Barcelona Connection

Com és habitual, diversos espais de la ciutat acolliràn actes del festival. A la Capella de l'antic Hospital de Sant Pau es faràn les conferències i els debats. A la Filmoteca es projectarà un cicle de pelis de Pepe Carvalho. Al palau de la Virreina es muntaran les taules rodones, i al Saló de Cent de l'Ajuntament, el lliurament del premi Carvalho d'enguany.

Com a convidats, aquest any passaràn pel festival l'escriptora sueca Mari Jungsted, el jutge Baltasar Garzón, el gran Lorenzo Silva, Alicia Gimenez-Barlett o Dani el Rojo, autor de confesiones de un gangster, entre d'altres

A la capella de l'hospital hi haurà un punt d'intercanvi de llibres: tu en portes un i te n'enduus un altre

I un tema que em fa especial il.lusió: L'homenatge a en Joaquim Carbó, autor de novel.les mítiques devorades de petitet, com La casa sota la sorra, la colla dels deu, l'home de Munic o en Felip Marlot. Es farà a la Biblioteca Jaume Fuster.

Per a més informació, horaris, actes i demés, aneu a la pàgina web de l'event:
http://www.bcn.cat/cultura/bcnegra/2011/programa/p31.html

Comentarios

  1. Ostres! La Colla dels Déu! M'acabes de treure una teranyina del cervell! Com m'agradava!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

SANT JORDI 2023. UNES QUANTES RECOMANACIONS BEN VARIADES

EL ÚLTIMO WEYNFELDT, Martin Suter

EL CUERPO HUMANO, Paolo Giordano