L'ESTIU DE L'ANGLÈS, Carme Riera





L'estiu de l'anglès, novel.la de Carme Riera publicada al 2006 es queda a mitges de tot. Intenta ser una novel.la victoriana de misteri a l'estil de Henry James però es queda en la insinuació. Té un bon començament i un bon plantejament, però es perd en un final absurd. Hagués estat un bon relat (la història no dóna per a més) però resulta allargat en excés. I queda massa buit com per ser una novel.la amb cap i peus.

I això que l'argument m'ha resultat atractiu, tot i que ens recorda a històries explicades moltes vegades. Una senyora decideix posar-se seriosament a aprendre anglès i contracta un curs per internet que la porta a ser l'única alumna d'una extranya professora en una casa de camp victoriana al bell mig del no-res a Anglaterra. Evidentment el que semblava un estiu d'estudi ben normal es converteix en un malson.

Fins aquí tot bé, i l'autora ens manté amb interès fins ben entrada la trama. El problema és que tot d'un plegat la història comença a donar tombs absurds i a presentar girs increíbles que li fan perdre tota credibilitat. Una llàstima.

No havia llegit res de la Carme Riera i em consta que és una autora amb una bona legió de seguidors i que moltes de les seves novel.les han estat premiades, però no m'han quedat gaires ganes de seguir llegint coses seves.

Comentarios

  1. És genial ¡ L'he llegida en dues hores , sense dencans.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

SANT JORDI 2023. UNES QUANTES RECOMANACIONS BEN VARIADES

EL ÚLTIMO WEYNFELDT, Martin Suter

EL CUERPO HUMANO, Paolo Giordano