La Wish List de 2011

Com si fos una Wish list, aquí va una llista dels llibres que tinc moltes ganes de llegir durant aquest any. Així em serveix de pas com a recordatori... La majoria són novetats d'aquest any, alguns, els menys, són de l'any passat i alguns són encara no publicats o només apareguts per aqui en v.o.

FREEDOM, Jonathan Franzen

Nou anys ha trigat Franzen a treure una nova novel.la després de la genial Las Correcciones, de 2001. Per ara només es troba en la versió original anglesa. Sembla que serà bastant semblant a l'anterior: un altre cop es la història d'una família americana al llarg de vàries dècades. Salamandra té previst traduir-la aquest any.


BEATRIZ Y VIRGILIO, Yann Martel
Salvant les distàncies entre les novel.les, un cas molt semblant a l'anterior. Des de la brutal i cel.lebrada vida de Pi de 2001, res més. Ara ha publicat Beatriz y Virgilio, ja traduïda al castellà per Destino. Pel que sembla, Martel torna a barrejar animals i humans (un ase i un mico) en un viatge particular. Pregunta: els noms dels protagonistes tindran alguna a cosa a veure amb Dante?

PULSE, Julian Barnes

El retorn de Barnes a la ficció després del magnífic assaig Nada que temer es un volum de històries curtes centrades en l'amistat. No sóc un gran fan dels llibres de contes, pero amb Barnes és obligat fer una excepció. A més, el seu anterior llibre de relats, La mesa limón, em va agradar força. A veure...



NUEVA YORK, Edward Rutherfurd

Edward Rutherford sempre està fent el mateix llibre: mitjançant les històries enllaçades de unes quantes famílies, ens explica els fets històrics d'un lloc concret. Ja ho ha fet amb London, Rusia, Irlanda... I ara toca la ciutat de Nova York. Si es com els altres, que em van agradar molt, estarà bé segur.



ARRELS NÒMADES, Pius Alibek

Pius Alibek es un tipus entranyable. Va venir de l'Irak a Barcelona fugint de la guerra contra l'Iran i s'hi va quedar. Filòleg, traductor... i propietari d'un restaurant del qual em declaro fan incondicional. Aquest es es seu primer llibre, on explica la seva vida a l'Irak i els problemes que allà té la comunitat cristiana.


EL CEMENTERIO DE PRAGA, Umberto Eco
30 anys (ja?) després de la mítica El nom de la rosa, sembla que Umberto Eco ha abandonat l'espessor que caracteritzava les seves darreres novel.les. El cementerio és una novel.la històrica en format folletinesc que explica les aventures del capità Simonini pels escenaris de la segona meitat del segle XIX. La novel.la ha estat acusada d'antisemita i ha cabrejat a l'Església. A veure...

UNA INQUIETANTE SIMETRÍA, Audrey Niffenegger

No sabia absolutament res d'aquest llibre. De fet me l'he trobat mirant pàgines de novetats d'editorials. El cas es que l'anterior novel.la d'Audrey Niffenegger, La mujer del viajero en el tiempo em va agradar molt. Així que aquest queda directament a pendents.



THE CONFESSION, John Grisham

Ho confesso, Grisham és una de les meves debilitats lectores i m'ho passo molt bé llegint tot el que publica, tot i sabent que tots són iguals o que fa totes les trampes del món a les seves trames. Aquest cop la cosa va d'un negre condemnat a pena de mort (una altra vegada, sí...) Així que espero que surti en butxaca per llegir-lo, que tampoc és questió de pagar 25 euros...

Comentarios

  1. Ja he pres nota. Si están a la teva wish-list es perque 'apuntan maneras'. Gràcies.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

SANT JORDI 2023. UNES QUANTES RECOMANACIONS BEN VARIADES

EL ÚLTIMO WEYNFELDT, Martin Suter

EL CUERPO HUMANO, Paolo Giordano