Howard Jacobson guanya el Man Booker Prize del 2010


El passat 12 d'octubre es va fallar el Man Booker prize en la seva 40ª edició, que ha recaigut en la novel.la The Finkler question, de l'escriptor londinenc Howard Jacobson.

Aquest premi, que s'atorga al millor llibre en llengua anglesa dels escriptors que pertanyen a la Commonwealth, està dotat amb un premi econòmic de 500.000 lliures (uns 568.000 €) i és un dels més prestigiosos en llengua anglesa, si no el que més. De fet, (quasi) sempre que he llegit un llibre dels que ha guanyat el Booker m'ha agradat molt. I es que a la llista de guanyadors hi figuren il.lustres com William Golding, Coetzee, Kazuo Ishiguro o Salman Rushdie. I llibres tan populars com El que queda del dia, La llista de Schindler, Vida de Pi, El déu de les petites coses..

En aquest cas, l'autor, Howard Jacobson, és un absolut desconegut per a mi, pero ja havia estat seleccionat entre els finalistes del premi un parell de vegades. Si ens refiem de les notes de premsa del premi, Jacobson "té una de les proses més enginyoses, commovedores i amb un humor més intel.ligent de la llengua anglesa". En quant al llibre, el descriuen com "ple d'enginy, calidesa, intel.ligència i sentiments humans". No es queden curts, no..

en fi, queda pendent de llegir. I de criticar-lo, clar... Properament.

Comentarios

Entradas populares de este blog

SANT JORDI 2023. UNES QUANTES RECOMANACIONS BEN VARIADES

EL ÚLTIMO WEYNFELDT, Martin Suter

EL CUERPO HUMANO, Paolo Giordano